Primo of Quigg stoomreiniger van de Aldi

De Duitse supermarktketen Aldi verkoopt niet alleen voedsel. De afgelopen jaren is het bedrijf ook elektronica gaan verkopen, van laptops tot en met hogedrukreinigers. Natuurlijk verkoopt de Aldi ook stoomreinigers. Twee merken stoomreinigers die via de Aldi werden verkocht zijn Primo en Quigg.

Aldi stoomreiniger

Het probleem van een stoomreiniger die bij de Aldi vandaan komt is dat de kwaliteit vaak te wensen overlaat. De stoomreiniger is dan wel erg goedkoop, als hij het niet lang uithoudt heb je er ook niet veel aan. Wij hebben twee typen stoomreinigers die in het verleden bij de Aldi werden verkocht opgezocht en vervolgens gekeken wat de klantenervaring bij dit product was. Hoe zijn deze Aldi stoomreinigers bevallen?


Primo stoomreiniger

De Aldi maakt zelf geen stoomreinigers. Ze kopen alle huishoudelijke elektro-producten altijd in bij een goedkoop merk. In het eerste geval was de fabrikant van de stoomreiniger het Belgische bedrijf Primo. Het typenummer van de stoomreiniger was SR2. De Primo stoomreiniger die je bij de Aldi kon halen kostte destijds €69,95 en de garantie was 3 jaar. De meeste klachten over de Primo stoomreiniger SR2 gaan over het feit dat de Aldi stoomreiniger van Primo niet krachtig genoeg is. Ook gaat de stoomreiniger snel defect. Als dit onder de garantie valt is dit geen probleem, een nieuwe krijg je zo opgestuurd (aldus klantenervaringen). De service is dus wel goed.

Quigg stoomreiniger

Een aantal jaar geleden werden er ook Quigg stoomreinigers via de Aldi gedistribueerd. Iets dat direct opvalt is dat kalkvorming bij  stoomreinigers van dit merk vaak voorkomt. Het valt echter niet onder de garantievoorwaarde. Het vlaggenschip van de Quigg stoomreinigers is de  Quigg 4212. Hij gaat snel defect en service is lastig te krijgen. U kunt naar ilcaffe punt nl gaan als u technische ondersteuning of reparatie nodig heeft voor uw Quigg stoomreiniger.