Gebruik stoomreiniger

Over het gebruik van een stoomreiniger is veel te vertellen. Ten eerste, waarvoor gebruik je een stoomreiniger? Ten tweede, hoe gebruik je een stoomreiniger? Ten slotte, waarom zou je een stoomreiniger gebruiken?

Gebruik stoomreiniger: waarvoor?

Ten eerste, waarvoor gebruikt men een stoomreiniger? Een stoomreiniger kan bij veel verschillende schoonmaakklusjes worden ingezet. Een aantal voorbeelden: een plaats met vetaanslag schoonmaken. Dit komt veel voor in de keuken, in de oven of op het fornuis. Ook bij kalkaanslag in de badkamer kan een stoomreiniger prima worden ingezet. Het weekt het kalk los en doodt bovendien alle bacteriën. Ook bij vloerbedekkingen, bankstellen of gordijnen kan een stoomreiniger worden ingezet. Lees hier alles over een stoomreiniger en materialen. Kortom, te veel dingen om op te noemen.


Gebruik stoomreiniger: hoe?

Ten tweede, hoe gebruik je een stoomreiniger? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: als een stofzuiger. Er bestaan echter ook handstoomreinigers. Deze gebruik je als een kruimeldief. Je moet bij een normale stoomreiniger overigens wel op het feit letten dat de stoom die eruit komt, gewoon water in de gasfase van boven de 100 graden Celsius is. Als je bijvoorbeeld ruiten wil schoonmaken, moet je oppassen dat de ruit niet barst door de hoge temperatuur die erop wordt losgelaten. Ook bij het schoonmaken van een auto met een stoomreiniger: oppassen dat je de lak er niet afbrandt. Oplossing: niet te dichtbij reinigen.


Gebruik stoomreiniger: waarom?

Ten slotte, waarom zou je een stoomreiniger gebruiken? Er zijn een aantal motieven waarom je een stoomreiniger zou gebruiken. Een belangrijk argument is dat er geen chemische middelen worden gebruikt. Het hete stoom doodt de bacteriën ook, en dat zonder gebruik van chemische troep. Ook droogt het stoom door de hitte vrij snel op, dit is anders dan bij gewoon dweilen of een normaal sopje. Ook komen strepen (op de vloer en de ruiten) minder snel voor aangezien het stoom gelijk wordt verdeeld (als je het goed doet), en dus ook gelijkmatig opdroogt.