Lavor of Silvercrest stoomreiniger van de Lidl

Een Lavor stoomreiniger of een Silvercrest stoomreiniger klinkt veel Nederlanders onbekend in de oren. Lavor en Silvercrest stoomreinigers worden op weinig plaatsen verkocht, maar wel in een plaats die iedereen kent: de Lidl. De Lidl verkoopt deze Italiaanse (in het geval van Lavor) stoomreinigers af en toe. Om meer specifiek te zijn: stoomreinigers van Lavor worden gemaakt door Lavorwash. Lavorwash is een dochter van Lavor. Naar eigen zeggen is Lavor niet zomaar een stoomreinigerproducent. Het is een van de grootste stoomreiniger-fabrikanten. De ervaring is ook zeer groot: maar liefst 35 jaar ervaring heeft Lavor op het gebied van reinigingsapparatuur. Daar horen dus niet alleen stoomreinigers bij, maar ook vacuüm schoonmaakmachines, hogedrukreinigers, etcetera. De gele Lavormachines zijn vooralsnog in Nederland onbekend, het is dat ze via de Lidl verkocht worden. Over Silvercrest is minder bekend. Ik vermoed dat het Amerikaans is.


Lidl stoomreiniger

Een Lidl stoomreiniger bestaat niet. Dit is zo omdat Lidl zelf geen stoomreinigers fabriceert. De Lidl koopt ze bij Lavorwash in, en verkopen ze dan eens via een aanbieding. Dit maakt een Lidl stoomreiniger, een Lavor stoomreiniger. Net als bij meer producten van de Lidl (en ook de Aldi) is het goedkoop, maar daardoor wel van mindere kwaliteit. Men zegt wel eens: goedkoop duurkoop, en dat gaat helaas bij dit soort stoomreinigers in sommige gevallen wel op.

Lavor stoomreiniger

Onderdelen voor uw Lavor stoomreiniger zult u in de meeste gevallen uit Italië moeten halen. Als u geluk hebt, treft u iemand uit Nederland aan op marktplaats die een defecte Lavor stoomreiniger verkoopt. Misschien kunt u dan de Lavor onderdelen hieruit halen. Een gemakkelijkere oplossing is om Lavor te contacteren. Op de website van lavorwash kunt u ze uit Italië laten overkomen. Een nadeel is dat de verzendtijd uiteraard lang duurt. De verzendkosten zullen echter ook niet mals zijn. Natuurlijk kunt u ook de internationale marktplaats proberen: eBay. Lavorwash is in Italië vrij populair, dus er zijn vast nog wel een aantal Italianen die onderdelen van Lavorwash verkopen voor een betere prijs dan op de website van Lavorwash.


Silvercrest stoomreiniger

In mei 2011 was er een aanbieding bij de Lidl. De Silvercrest stoomreiniger was tijdelijk slechts €89,99. Een willekeurige productervaring op internet vertelde ons dat iemand verschillende Silvercrest stoomreinigers had gehad, maar er niet altijd even tevreden mee was! Oppassen voor goedkoop duurkoop dus. Silvercrest is overigens Duits (komt uit Bochum), de eigenaar is Kompernass. Kompernass maakt ook hogedrukreinigers van parkside.